Van der Linden
De Echte Bakker

Eerste plaats Productkwaliteit Zuid-Holland 2018

Al 34 jaar zijn wij aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Niet elke bakker mag zich een Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en je moet voldoen aan strenge eisen.

 

Onze bakkers en onze winkelmedewerksters moeten zich het hele jaar door bewijzen dat ze keurmerk-waardig zijn. Zowel onze producten als onze winkels worden regelmatig onverwachts beoordeeld.

 

Al 33 jaar draaien wij in de top van het Echte Bakkersgilde mee. Vele prijzen verder behaalde wij dit jaar de titel Beste Echte Bakker van Zuid-Holland met productkwaliteit.

Verkiezing Beste Bakker Zuid-Holland 2016

Van der Linden wederom in de prijzen

Tijdens de verkiezing Beste Bakker van Zuid-Holland is Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk als winnaar uit bus gekomen. Over de ingeleverde producten wisten zij de hoogste score te behalen. 

Bakkerij van den Berg (Maasdijk) en Echte Bakker van der Linden (Westmaas) eindigen op de tweede en derde plaats. 

Dit werd bekend gemaakt tijdens de theatertour Bakkersverhalen in de Goudse Schouwburg. Ondernemers leverden in de categorieën Brood (volkoren busbrood en krentenbollen) en Banket (boterkoek en appelflappen) producten in. Deze werden gekeurd door een vakjury bestaande uit Roel Tegels (Meneba en BoulangerieTeam), Tom Tol (Meneba) en Martien Rooijackers (oud-ondernemer) voor de categorie Brood. Peter de Wit (voormalig bedrijfsadviseur Heerlijk & Heerlijk) en Jan de Zeeuw (oud-ondernemer) keurden in de categorie Banket. 

Verkiezing Beste Bakker Zuid-Holland 2014

Echte Bakker van der Linden 3de bij Beste Bakker van Zuid-Holland 2014

Echte Bakker Akershoek uit Ouddorp is uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland 2014. Over de vier ingeleverde producten behaalden zij de hoogste gemiddelde score: 236,5 punten. Gebroeders van den Berg uit Maasdijk en Echte Bakker van der Linden uit Westmaas eindigden op plaats twee en drie. Dit werd bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het NBOV. 

De top van het klassement deed weinig voor elkaar onder. Het verschil tussen de top drie bedroeg slechts een paar punten. 

Gekeurde producten: speltbrood, krentenbollen, roomboteramandelstaaf en boerencake. 

Verkiezing Beste Bakker Zuid-Holland 2013

Echte Bakker van der Linden winnaar 'Beste Bakker van Zuid-Holland'

Echte Bakker van der Linden is 29 oktober 2013 uitgeroepen tot Beste Bakker van Zuid-Holland. Over de vier ingeleverde producten werd de hoogste gemiddelde score behaald: 229 punten. Naast deze algehele titel veroverde de bakker, met meerdere vestigingen in de Hoeksche Waard, ook de eerste plaats in de categorie Brood. In de categorie Banket was de eerste plaats voor Echte Bakker Holtkamp uit Den Hoorn. Dit werd bekend gemaakt tijdens de wedstrijd van de NBOV. 

Van der Linden is erg blij met de overwinning. 'Super dat deze trofee mee naar huis mag. Ik wist dat de ingeleverde producten goed waren, maar je moet het altijd maar afwachten. We winnen deze titel nu voor de derde keer en het blijft telkens toch erg leuk om het mee te maken.' 

De top van het klassement deed weinig voor elkaar onder. Het verschil tussen de top drie bedroeg slechts een paar punten. 

Om kans te maken op de titel moesten de vijftig deelnemende bakkers in de categorie Brood twee witte tijgerbroden en een rozijnen-/krentenbrood inleveren. Daarnaast moesten in de categorie Banket twee roomboteramandelstaven en een roombotercake worden ingeleverd. De ingeleverde producten zijn gekeurd door een vakjury. De titel Beste Bakker van Zuid-Holland mag Van der Linden een jaar lang voeren, de prijs werd uitgereikt op dinsdag 29 oktober in het Archeon in Alphen aan den Rijn.

(Het Kompas, 6 november 2013)