Van der Linden
De Echte Bakker

Desembrood

De geschiedenis van het zuurdesem brood gaat ver terug naar de tijd van het oude Egypte.

De laatste jaren is (zuur)desembrood heel populair geworden. Een brood bestaat uit meel, water, rijsmiddel en zout. Bij normaal brood is het rijsmiddel gist. 

Bij desembrood wordt gebruik gemaakt van moederdeeg als rijsmiddel. Dat desempapje moet dagen rijzen, zodat de melkzuur bacteriën en de natuurlijke gisten vanzelf hun werk doen. 

Desembrood is opvallend door de wilde en knapperige korst. Ook heeft het een stevige, onregelmatige structuur en een volle smaak. Elke bakker geeft een eigen karakter aan het desembrood omdat het afhankelijk is van heel veel factoren. 

Bij Echte Bakker van der Linden kunt u de volgende desem soorten vinden. 

  • Wit
  • Meergranen
  • Donker 
  • Volkoren (molen) 
  • Spelt
  • Stokbrood
  • Toscaanse kruiden brood
  • Cranberry met noten

Weetje: Ons volkoren desem brood wordt gemaakt op basis van volkorenmeel van Molen Landzigt in Zuid-Beijerland

(website molen Landzigt)

Authentiek wit

Authentiek meergranen

Authentiek donker

Desem van de molen

Desem spelt